Herhaling
Filet Américain preparé du Chef
 Rotterdamse
:Improvisatie
 Poel

 
Projectleiders: Robin Schaeverbeke en Bruno Ferro Xavier da Silva 
 
 

Het begint bij herhaling: zonnewenden, uw hartslag; maar het gaat al vrij snel over in ritme: vogels, wind, zee… Gestructureerd lawaai. Herhalingen zijn voorspelbaar, ritmes hoeven dat niet te zijn. Vanuit arbitraire breaks en visuele partituren worden instrumentengroepen  gestuurd naar verschillende sferen. De grooves gaan van bluesbreakbeats tot polyritmiek, partituren houden het midden tussen elektro-akoestiek en flauwe nieuwsberichten. Het arbitraire houdt verband met de compositie die zal bestaan uit verschillende sequenties of sferen die elk hun verhaal vertellen. Het gaat niet om het publiekelijk experiment, maar om het neerzetten van een samenspel geworteld in een bepaalde traditie. Omdat herkenning communiceert en muziek communicatie is in zijn meest pure vorm. De muzikale directies liggen bij basgitarist Bruno Ferro Xavier da Silva en drummer Robin Schaeverbeke.
 

Het project werd uitgevoerd op 9 maart 2002 in WORM en op 27 april 2002 in Nighttown Basement (dit laatste georganiseerd door Jazz International Rotterdam).
 

Muzikale curricula van de projectleiders:

Bruno Ferro Xavier da Silva
Bassist bij Doodoo’s Coffee, winnaars Vers uit de Maas 1999 (cd: Chosen Boundaries – eigen beheer 1999)
Deelnemer aan het Madonna-project in Rotown , 1999
Pianist bij de Emaïus gemeente in Rotterdam Zuid
Sensation project in Rotown, 1999 (fusion van Britse popmuziek en beeldende kunst o.l.v. Mark Ritsema)
Gastbassist bij Paul Borchers

Robin Schaeverbeke
Drums, sampler (cd: Cards on the Table in samenwerking met M. Banabila en H. Vennick, Staalplaat 2000), diverse samenwerkingen met M. Banabila
R+R sampleproject met R. Hoornaert, en diverse ensembles in België waarin duchtig geïmproviseerd werd

Robin en Bruno zijn actief muzikant in de R:IP en hebben samen een duo.